Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Polaris

Met jouw warmtenetaansluiting draag je bij aan een schonere stad

De gemeente heeft als doel om Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Kostverloren en Zernike als eerste CO2-neutraal en aardgasvrij te maken. In deze wijken staan veel woningen die gebouwd zijn in de jaren ‘60 en ’70.

Een warmtenet werkt voor deze wijken goed. Dit is een leidingnetwerk onder de grond waarmee we warmte vervoeren naar gebouwen en woningen door middel van warm water. Ons warmtenet wordt verwarmd door duurzame bronnen. Dat zijn warmtebronnen die goed zijn voor jou, het klimaat en je omgeving. Denk aan zonnewarmte, WarmteCentrale Zernike en restwarmte van datacenters.

Met jouw overstap naar duurzame warmte is niet alleen je huis veiliger (geen gasleidingen meer in huis), maar draag je ook bij aan de verduurzaming van de stad doordat je duurzame warmte uit eigen omgeving gebruikt waarmee CO2-uitstoot fors wordt verlaagd.

Tarieven 2024

Als publiek warmtebedrijf proberen we de warmterekening voor onze klanten zo laag mogelijk te houden ondanks de stijgende kosten. Zo betaal je een lager warmtetarief vanwege de afspraken die wij hebben gemaakt met woningcorporaties en onze aandeelhouders gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Je tarief staat tot en met 31 december 2024 vast. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt en het tarief niet omhooggaat als energie duurder wordt. Vergelijkbaar met een jaarcontract bij gas.

Niet gevonden wat je zocht?

Kijk eens bij de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen