Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Hete Kolen

Met jouw WKO-aansluiting draag je bij aan een schonere stad

De gemeente heeft als doel om de stad CO2-neutraal en aardgasvrij te maken. Naast het aanleggen van een Gronings warmtenet in de stad, sluiten we ook – vooral nieuwbouwwoningen – aan op Warmte- en Koudeopslag (WKO).

WKO is een duurzame en zuinige energiebron waarmee woningen worden verwarmd en gekoeld. ’s Zomers slaan we overtollige warmte om deze in de winter weer te gebruiken. En andersom! ’s Zomers kun je je woning 2 à 3 graden koelen.

Met jouw overstap naar duurzame warmte en koude, gebruik je geen aardgas meer en daarmee daalt de CO2-uitstoot fors. Zo draag je bij aan de verduurzaming van de stad.

Tarieven 2024

Als publiek warmtebedrijf proberen we de warmterekening voor onze klanten zo laag mogelijk te houden ondanks de stijgende kosten. Zo betaal je een lager warmtetarief vanwege de afspraken die wij hebben gemaakt met woningcorporaties en onze aandeelhouders gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen.

Je tarief staat tot en met 31 december 2024 vast. Je hebt zo de zekerheid dat je het hele jaar één vast tarief betaalt en het tarief niet omhooggaat als energie duurder wordt. Vergelijkbaar met een jaarcontract bij gas.

Niet gevonden wat je zocht?

Kijk eens bij de meest gestelde vragen.

Meest gestelde vragen