Welkom bij WarmteStad

Word je in de toekomst klant bij WarmteStad? Dan heten we je alvast van harte welkom.

WarmteStad is sinds 2014 het duurzame warmtebedrijf van de Gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen. Wij produceren, leveren en garanderen 365 per jaar duurzame warmte en koude. Dit doen we op twee manieren. Met ons warmtenet in Groningen-Noordwest, waarbij we restwarmte uit datacenters en andere duurzame bronnen via onze warmtecentrale en ondergrondse netwerk in gaan zetten voor de verwarming van woningen. En op diverse andere locaties in de stad met warmtekoudeopslag in grondwaterbronnen (WKO), waarbij het verwarmen en koelen hand in hand gaan. Inmiddels hebben we circa 2500 klanten.

De kosten voor warmtekoudeopslag en het gebruik van een warmtenet zitten anders in elkaar dan bij een CV-ketel met een aardgasaansluiting. Ook kun je niet overstappen naar een andere energieleverancier. Daarom laten we je bij WarmteStad precies weten waar je aan toe bent.

Hoe ziet je energierekening eruit?
Ons warmtetarief bestaat, net als bij een gasaansluiting, uit vaste en variabele kosten. Voor warmte betalen onze klanten gemiddeld niet meer dan huishoudens met een gasaansluiting en een CV-ketel, die zij zelf aanschaffen en laten onderhouden. De vaste kosten zijn voor het beheer en onderhoud van ons netwerk en de bronnen, inclusief onze 24 uurs storingsdienst en de huur van de afleverset. De variabele kosten zijn de kosten voor het verbruik van warmte. Onze klanten met warmtekoudeopslag betalen voor de koeling alleen vastrecht. Aan het verbruik zijn verder geen kosten verbonden. Jaarlijks maken we in januari de tarieven bekend en stellen we de hoogte van het voorschot vast. Dan ontvangen de meeste van onze klanten ook hun jaarafrekening. Kijk zelf ook af en toe eens op de warmtemeter en controleer of je voorschot nog strookt met je verbruik. Zo voorkom je verrassingen en houd je je woning aangenaam op temperatuur.

Meer weten? Via onderstaande animatie leggen we uit hoe de energierekening er bij WarmteStad uitziet.

Meer informatie over de klantenservice of wil je je aan- of afmelden? Lees hierover meer in ons klantenservicemenu.