Wij zijn WarmteStad

Wij brengen warmte in beweging.

Wij zijn WarmteStad

We produceren duurzame warmte en koeling. Voor en mét Groningers. Voor nu en voor later. We halen duurzame warmte uit natuurlijke hulpbronnen zoals zon, water en lucht. Benutten warmte die anders wordt weggegooid. Dat is zonde. Warmte die we ’s zomers over hebben, slaan we op om deze ’s winters (als het koud is) te kunnen gebruiken.

We willen met elkaar naar een CO2- neutrale stad. Waarin het grootste deel van onze energie wordt (her)gebruikt voor het verwarmen van huizen en andere gebouwen. Duurzame warmte is dan in veel gevallen het meest voor de hand liggende alternatief voor aardgas. Een mooie kans om als Groningers op eigen benen te staan; zelfvoorzienend en niet afhankelijk van fossiele energie of verre leveranciers. Met ons eigen publieke warmtenet. Dichtbij. Klinkt logisch. Is het ook.

Warmte is in beweging. Er gebeurt veel in de energietransitie. Toch is een warm huis niet vanzelfsprekend. Zeker niet als het op een duurzame manier verwarmd moet. Daarvoor is een nieuw en modern warmtenetwerk nodig. Dat leggen wij aan. Een ‘route’ door de wijken én door de tijd die de stad de komende jaren in meerdere opzichten duurzamer en toekomstbestendig moet maken. Die ons minder kwetsbaar maakt als het gaat om levering en kosten. En ons een zelfstandiger positie geeft door eigen regie te houden.

Wij zijn in beweging. Energietransitie is een ontdekkingsreis. Ook voor ons. We trekken samen op. Met onze klanten, voor wie we het uiteindelijk doen. Met lokale partners die dezelfde overtuiging en ambitie hebben als wij. We zoeken naar nieuwe duurzame warmtebronnen en benutten nieuwe en bewezen technieken om deze te kunnen gebruiken. Zodat we uiteindelijk niet meer hoeven te putten uit fossiele bronnen. We blijven constant onderzoeken en innoveren. Onze kennis delen we graag met anderen. Zodat we met elkaar die duurzame toekomst realiseren. Met minder CO2. Op z’n Gronings: “kon minder”. En voor minder doen we het ook niet.

Wij zijn een beweging. Bevlogen mensen die geloven dat warmte duurzaam moet én kan zijn. Warmte met een missie. Warmte voor en mét Groningers. Wij nemen daarin het voortouw. Zijn transparant in hoe we werken en voor wie. En in wat het kost om warmte te maken. We weten wat er om ons heen speelt, doordat we een warme band hebben met onze partners. Want toekomstbestendige warmte realiseren we samen. Daar zijn we trots op. Dat geeft energie. Wij zijn WarmteStad. Bron van energie.

We maken Groningen warm voor een duurzame toekomst.

Onze kern

Bij WarmteStad leveren en ontwikkelen we duurzame warmte voor en mét Groningers voor een CO2-neutrale stad.

Waar geloven wij in?

WarmteStad gelooft dat Groningers zeker zouden moeten zijn van een warm huis.

Met warmte duurzaam opgewekt in eigen omgeving.

Op een manier die goed is voor het klimaat en onze leefomgeving.

Voor nu en voor later.

bouwen aan een duurzame toekomst