Wij houden je graag op de hoogte

Het laatste nieuws van en over WarmteStad

1
augustus

Werkzaamheden Zernike Campus op schema

De werkzaamheden voor de aanleg van het warmtenet op de Zernike Campus liggen op schema.

Lees verder
21
juli

Onze reactie op SodM-rapport 'Staat van de Geothermiesector'

Het Staatstoezicht op de Mijnen, de toezichthouder op de ondergrond (SodM) heeft deze week de ‘Staat van de Geothermiesector’ uitgebracht. Deze Staat schetst de bevindingen van SodM ten aanzien van de huidige situatie in de geothermiesector in Nederland en de verwachte ontwikkelingen. In het rapport constateert SodM diverse verbeterpunten voor de sector rondom veiligheid en deskundigheid…

Lees verder
20
juli

Gemeenteraad bespreekt rapport SodM

De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag 19 juli in een interpellatiedebat het rapport ‘de Staat van de Geothermiesector’ besproken, dat in de week ervoor is gepresenteerd door het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM)….

Lees verder
13
juli

WarmteStad nieuwe eigenaar NDEA B.V.

Per 1 juli 2017 heeft WarmteStad de Noord-Nederlandse Duurzame Energie Alliantie (NDEA B.V.) overgenomen van RENDO Duurzaam bv. Hiermee wordt WarmteStad eigenaar en exploitant van onder andere twee duurzame energiesystemen voor warmte en koude in de stad Groningen….

Lees verder
10
juli

Eerste buizen WarmteStad de grond in!

De eerste buizen van het Warmtenet Noordwest liggen erin!

Lees verder
4
juli

Start werkzaamheden Zernike Campus

Begin juli zijn we na een lange tijd van zorgvuldige voorbereidingen gestart met de aanleg van het Warmtenet Noordwest.

Lees verder
2
maart

Dick Takkebos nieuwe directeur

Dick Takkebos wordt vanaf 1 mei 2017 de nieuwe directeur van WarmteStad. Hij volgt Dick Janssen als kwartiermaker en Riksta Zwart, waarnemend directeur, op.

Lees verder
21
februari

"De schoorstenen kunnen er wel af"

Een appartementencomplex aan de Moesstraat krijgt volgend jaar als eerste woongebouw warmte die wordt aangevoerd via een ondergronds buizenstelsel tussen Vensterschool en Tuinwijk

Lees verder
19
december

Gasunie New Energy beoogd partner Warmtenet Noordwest

Gasunie New Energy, WarmteStad, Waterbedrijf Groningen en gemeente Groningen tekenden vandaag, 19 december 2016, een intentieovereenkomst voor het project ‘Warmtenet Noordwest’.

Lees verder
17
maart

Wijksafari op 30 maart

In het noordwesten van de stad Groningen legt WarmteStad een warmtenet aan, gevoed door een aardwarmtebron op het Zerniketerrein.

Lees verder
23
november

Amvest en CBRE tekenen voor Warmtenet Noordwest

Namens Vastgoedontwikkelaars AMVEST en CBRE tekende MVGM Vastgoedmanagement vandaag een afnameovereenkomst met WarmteStad voor aansluiting op het Warmtenet Noordwest van WarmteStad.

Lees verder