Wij steken al onze energie in WarmteStad

Omdat we daarmee werken aan de duurzame toekomst van onze eigen stad. Een stad die in 2035 evenveel energie opwekt als ze verbruikt.

Wij zijn WarmteStad

Wij zijn WarmteStad

WarmteStad is van Groningen. We zijn geboren vanuit de overtuiging dat je zorgt voor dat waar je om geeft. En we geven om onze stad, zo eenvoudig ligt dat. WarmteStad is in 2014 opgericht door de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen, meer lokaal geworteld kun je het niet krijgen. Kennis en kunde halen we bij lokale partners, die net als wij Groningen een warm hart toedragen. Verbondenheid met onze stad vormt de basis van alles wat we doen.

Ons doel is om een stevige bijdrage te leveren aan een stad Groningen die CO2 neutraal is in 2035. Inmiddels hebben we 4.500 Stadjers als klant die samen met ons een bijdrage leveren aan een duurzaam Groningen.

Hoe doen we dat?

We maken gebruik van duurzame energie, hiervoor hebben we verschillende technieken. Zo hebben we in de Grunobuurt, het Ebbingekwartier en op het Europapark bronnen voor warmte- en koudeopslag (afgekort WKO). Diverse bedrijven en woningen maken hier inmiddels al gebruik van. Lees hier meer over warmte- en koudeopslag (WKO).

In het noordwesten van Groningen (Zernike, Paddepoel, Selwerd,Vinkhuizen) zijn we bezig met het aanleggen van een warmtenet (Warmtenet Noordwest). Met dit warmtenet gaan we in de toekomst meer dan 12.500 huishoudens, instellingen en bedrijven in het noordelijke deel van de stad voorzien van duurzame warmte. Het eerste deel van het warmtenet is inmiddels aangelegd in Zernike, Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen. Op dit moment breiden we het warmtenet uit in deze wijken en kijken we naar Kostverloren. Lees hier meer over het Warmtenet Noordwest.

Meer tonen...

Van de lange adem

WarmteStad is een ondernemende organisatie, maar wel onder voorwaarden. We willen dat onze duurzame Groningse warmte voor bewoners van de stad toegankelijk, flexibel, maar vooral ook betaalbaar is. En dat ook blijft. We zijn niet van de snelle winsten; wel van de lange adem. Daarom laten we WarmteStad niet aan de markt over. In onze projecten werken Groningers aan de toekomst van hun eigen stad en stroomt geld terug in de lokale economie.

 

Werk jij met ons mee aan een energieneutraal Groningen?

Houd dan zeker onze vacatures in de gaten. Of ben je enthousiast om bij ons stage te lopen? Neem dan contact met ons op!