Prijsplafond

 • Wat is het prijsplafond?

  Vanaf 1 januari 2023 tot 31 december 2023 geldt een prijsplafond voor energie. Het prijsplafond is een regeling vanuit de Rijksoverheid om je energierekening minder hoog te maken in 2023. Vanaf 1 januari 2023 betaal je € 47,38 per GJ, inclusief 21% BTW. Dit prijsplafondtarief betaal je tot een maximaal verbruik van 37 GJ per jaar. Verbruik je meer dan 37 GJ in 2023? Dan betaal je voor het deel boven je plafond het nieuwe warmtetarief 2023.

   

   

 • Is het prijsplafond voor iedereen gelijk?

  Ja, met het prijsplafond betalen huishoudens omgerekend hetzelfde bedrag. Dit geldt voor warmte, stroom en gas. Wij rekenen met GigaJoule (GJ), maar omgerekend naar gas is het bedrag dat je betaalt hetzelfde.

 • Wat wordt mijn tarief in 2023?

  Huishoudens die op een warmtenet zijn aangesloten, betalen in 2023 met het prijsplafondtarief van 47,38 euro per gigajoule (GJ). Dit bedrag is inclusief 21% procent BTW  en geldt tot een jaarverbruik van 37 GJ. Verbruik je meer dan 37 GJ in 2023? Dan betaal je – voor het deel hierboven – het nieuwe warmtetarief van 2023. In januari 2023 nemen wij contact op met klanten die jaarlijks meer verbruiken dan 37 GJ.

 • Wat is het verbruiksplafond?

  Het prijsplafond geldt tot een maximale hoeveel warmte die je verbruikt. Dit heet het verbruiksplafond. Het verbruiksplafond is 37 gigajoule. Tot dit verbruik (verbruiksplafond) betaal je €47,38 per gigajoule. Ook als de energieprijzen stijgen. 

 • Waarom is de BTW verhoogd?

  Per 1 januari 2023 vervalt de tijdelijke BTW verlaging door de rijksoverheid. Met de invoering van het prijsplafond gaat het BTW percentage van 9 procent weer terug naar 21 procent.

 • Hoe kan ik besparen?

  Het prijsplafond geldt voor 2023 en er is een maximum verbruik aan gekoppeld. Daarboven betaal je ons warmtetarief voor 2023. Energie besparen blijft dus heel belangrijk, voor nu en in de toekomst. De energiecoaches van de gemeente en de woningcorporaties helpen je met energie besparen en tips waarmee je de energiekosten zo laag mogelijk houdt. Zo verlaag je je energierekening en worden we samen steeds duurzamer. Ook zijn er vanuit de gemeente en de landelijke overheid regelingen beschikbaar waar je misschien voor in aanmerking komt als het lastig is voor je om de rekeningen te betalen.  Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.  

   

  Door slim om te gaan met de verwarming  bespaar je veel geld. Ook kort douchen en zuinig gebruik van warm water is een manier om de kosten laag te houden. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Bekijk onze bespaartips.  

Terug naar overzicht

Niet gevonden wat u zoekt?

Wij staan voor u klaar

Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.