Blokverwarming
-
Wat is blokverwarming?
Bij blokverwarming wordt de woning door middel van een centrale ketel verwarmd. De ketel staat in een gemeenschappelijke ruimte van het complex. Vanaf de ketel lopen buizen die binnen in de woning op de radiatoren uitkomen. Meer informatie vind je op Blokverwarming – WarmteStad
-
Wat zijn de voordelen van blokverwarming?
Een voordeel van blokverwarming is dat je geen CV-ketel hoeft aan te schaffen en te onderhouden. Dit scheelt in de kosten.
-
Wat zijn de nadelen van blokverwarming?
Er lopen buizen door het hele gebouw. Door deze buizen wordt het gebouw voorzien van warmte. Soms verwarmen deze buizen ruimtes in het gebouw waar deze warmtes niet nodig zijn.
-
Welke meters heb ik bij blokverwarming?
In de appartementen van jouw gebouw bevinden zich warmtemeters op de radiatoren die het verbruik registreren. Er is een hoofdmeter aanwezig voor het hele gebouw.
-
Hoe wordt het verbruik bij blokverwarming gemeten?
- Het eerste onderdeel zijn de warmtemeters op de radiatoren in jouw woning. Zij meten hoeveel warmte jouw radiatoren hebben afgegeven in zogeheten ‘tikken’. Aan het einde van het jaar vergelijken we het totale warmte verbruik van het complex met het totaal geregistreerde tikken van alle woningen. Op die manier staat één tik voor een bepaald verbruik. Dit eerste onderdeel telt voor 65% mee.
- Het tweede onderdeel zijn de vaste kosten. Dit is 35% van het totale verbruik van het complex. Alle appartementen in het complex betalen samen deze 35% als vaste kosten, onafhankelijk van de gemeten tikken.
Meer informatie vind je op Blokverwarming – WarmteStad
-
Waar staat WKV voor?
De afkorting WKV staat voor “Warmtekostenverdelers”.
-
Wat is warmtekostenverdeling?
Warmtekostenverdeling (WKV) is een systeem waarbij een collectief warmtenet wordt gebruikt. De warmte komt van een centrale leiding (ketelhuis) en via verschillende leidingen het gebouw binnen.
-
Kan ik uitleg krijgen over mijn WKV jaarafrekening?
Je vindt meer uitleg via de video Jaarafrekening WKV-projecten.
-
Wat betekent Complex totaal op mijn jaarafrekening?
Complex totaal is het totale verbruik (in gigajoule) en het totale bedrag van het gebouw waar je woont. Het Complex totaal bedrag bestaat uit vaste en variabele kosten. De variabele kosten (65%) zijn de verbruikskosten. De vaste kosten (35%) zijn gebaseerd op de oppervlakte van het gebouw.
-
Wat betekent Vastrecht per m² op mijn jaarafrekening?
Het tarief dat hier staat, is de eenheidsprijs die is bepaald bij Complex totaal. Het totaalbedrag inclusief BTW is dus afhankelijk van de grootte van het betreffende appartement. Op de jaarafrekening vind je dit terug onder “Vastrecht per m²”
Complex totaal is het totale verbruik (in gigajoule) en het totale bedrag van het gebouw waar je woont. Het Complex totaal bedrag bestaat uit vaste en variabele kosten. De variabele kosten (65%) zijn de verbruikskosten. De vaste kosten (35%) zijn gebaseerd op de oppervlakte van het gebouw.
Niet gevonden wat u zoekt?
Wij staan voor u klaar
Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.