Navigatie overslaan

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in.
Lees meer over ons cookiebeleid.

Meest gezocht

Mijn gebouw

Voorschot wijzigen

Je kunt je voorschot wijzigen in Mijn WarmteStad. Dit kan door het balkje heen en weer te schuiven. Wil je je voorschot verder aanpassen dan mogelijk is via de online omgeving? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 050 – 368 87 00.

Wijzigen voorschot

Log in om je voorschot te wijzigen.

Mijn WarmteStad

Voorschot 2024

Je kunt je voorschot voor 2024 nog niet wijzigen. Het wijzigen van je voorschot is pas mogelijk nadat je de jaarafrekening van 2023 van ons hebt ontvangen. Je nieuwe voorschotbedrag staat op je jaarafrekening. Deze ontvang je uiterlijk begin februari.

Veelgestelde vragen

Als je gekozen hebt voor automatisch incasso wordt het voorschot de laatste vrijdag van de maand van je rekening afgeschreven. Heb je gekozen voor zelf overboeken? Dan maak je elke maand zelf het voorschotbedrag over naar WarmteStad.

Je kunt je voorschot van 2024 nog niet wijzigen. Dit kan nadat je de jaarafrekening hebt ontvangen. Je kan dan je voorschot wijzigen via MijnWarmteStad. Kom je er niet uit? Bel met onze klantenservice op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur op telefoonnummer: 050 – 368 87 00.

Je betaalt maandelijks een voorschotbedrag. Dit bedrag is gebaseerd op je verwacht verbruik en de vaste kosten voor dat jaar. Op 1 januari kijken we wat je verbruik over het afgelopen jaar is geweest. Eind januari/begin februari ontvang je een overzicht van je werkelijk verbruik en kosten. Dit noemen we een jaarafrekening. Op je jaarafrekening zie je ook je nieuwe maandelijks voorschotbedrag. De maand januari is al meegenomen in je jaarafrekening. Ook zie je op de jaarafrekening of je geld moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt. Ontvang je geld terug? Dan gaaa we dit eerst verrekenen met de maand januari.

Bespaartips

Energie besparen blijft belangrijk. We helpen je graag om je energierekening zo laag mogelijk te houden met onze bespaartips.

  1. Draai ’s nachts en als je er niet bent de thermostaat naar 15 graden. Heb je vloerverwarming? Zet hem dan 2 graden lager dan overdag.
  2. Plaats geen meubels en hang geen gordijnen voor de radiator. De radiator kan zijn warmte dan niet goed kwijt.
  3. Ventileer. Het wordt vochtig in huis door koken, douchen en zelfs door adem te halen. Vochtige lucht warmt lastiger op en bovendien houden schimmels van vochtige lucht. Zorg er daarom voor dat je tijdens het koken de afzuigkap aanzet of een raam opent. Maak na het douchen je badkamer droog en slaap met het raam een stukje open.
  4. Wil jij besparen op je energierekening? De energiecoaches van de gemeente helpen je graag. Heb je een eigen woning, huur je of ben je onderdeel van een VvE, de gemeente helpt alle inwoners te verduurzamen. Vraag een gratis energiecoach aan. Kijk op Duurzaam Groningen.

Meer bespaartips? Klik hier.