Selwerd-Zuid

Informatiepagina

U komt als een van de eerste bewoners in Groningen met een koopwoning in aanmerking om aan te sluiten op ons warmtenet. En dat kost u niets als u uw huis zelf bewoont. Als u uw woning verhuurt komt u ook in aanmerking voor subsidie. Dan betaalt u slechts 70% van de kosten zelf. 

U heeft het vast gezien. We leggen in Selwerd een warmtenet aan. We kunnen uw huis ook aansluiten op het warmtenet. Dat maken we voor u zo gemakkelijk mogelijk. Daarvoor slaan de gemeente, WarmteStad en Grunneger Power de handen ineen. Door met een mooi en duurzaam aanbod te komen hopen we dat u kiest om nu van het gas af te gaan. Een werkgroep van bewoners heeft hierover meegedacht.

Wat betekent dit voor u?

Bent u woningeigenaar en woont u zelf in uw huis?

Dan betaalt u uiteindelijk niets. U krijgt wel een rekening voor aansluitkosten. Dit bedrag wordt volledig (100%) vergoed door subsidie.

Bent u woningeigenaar en verhuurt u uw huis?

Dan betaalt u een deel zelf. Ook u krijgt subsidie. Iets minder maar nog steeds 30%. U betaalt een deel van de rekening zelf. Uw woning gaat voordelig van het aardgas af en is klaar voor de toekomst. Het warmtenet is meestal goedkoper dan gas.

Wilt u aansluiten op het warmtenet?

Bij interesse kunt u contact opnemen met onze collega’s van Grunneger Power. Hiervoor verwijzen wij u naar de website van Grunneger Power.

Nieuwsgierig naar het warmtenet?

We kunnen ons voorstellen dat u meer wilt weten. U bent van harte welkom bij allerlei bijeenkomsten in de wijk.

Wat is een warmtenet?

Een warmtenet is een leidingnetwerk onder de grond waarmee we warmte vervoeren naar gebouwen en woningen door middel van warm water. Hiermee verwarmen we woningen en leveren we voor warm water uit de kraan om bijvoorbeeld mee te douchen.

Een warmtenet is een duurzame manier om van het gas af te gaan. De woning is nog steeds comfortabel warm en deze manier van verwarmen is eenvoudig te gebruiken en te begrijpen. Een ander voordeel is dat veel mensen hier tegelijk gebruik van kunnen maken. En een warmtenet is een belangrijke lokale oplossing in de energietransitie.

Waarom overstappen op het warmtenet van WarmteStad?

Door voor het verwarmen van woningen en het koken over te stappen naar duurzame energie remmen we de opwarming van de aarde af. De lucht die we inademen wordt daardoor ook gezonder. Er is ook een financiële reden. De gasprijzen stijgen, mede door belastingen om het gebruik van aardgas onaantrekkelijk te maken.

Overstappen naar een duurzaam alternatief voor gas houdt de energierekening straks betaalbaar. In de gemeente Groningen willen we zo snel mogelijk van het aardgas af. We voelen hier letterlijk de noodzaak, door de vele aardbevingen als gevolg van gaswinning.

Tarieven 2023