Kornoeljestraat

  • Gaat mijn elektriciteitsrekening omhoog?

    Ja de rekening van het elektra gaat omhoog. Daar staat tegenover dat de gasrekening en daarmee ook het vast recht van gas, helemaal verdwijnt. Dus in totaal is het te verwachten dat de energierekening lager wordt.

  • Welke potten en pannen heb ik nodig?

    Voor zowel elektrisch koken als koken met inductie heb je pannen nodig die geschikt zijn voor deze specifieke kookplaat. Het goede nieuws is dat bijna alle pannen dat tegenwoordig zijn. En dat hoeven geen dure pannen te zijn. Op de verpakking van pannen staat precies voor welke kookplaten ze allemaal geschikt zijn. De pannen die je op het gas gebruikt hebt kun je helaas niet meer gebruiken. Die kun je misschien verkopen of weggeven of op de camping gebruiken. Meer informatie over de aanschaf van een nieuwe kookplaat en de aanschaf van pannen kunt u krijgen bij uw woningbouwcorporatie.

  • Hoe werkt elektrisch koken?

    U kunt elektrisch of inductie koken. Dit zijn twee verschillende manier om te koken zonder gas.

    Elektrisch koken
    Een elektrische kookplaat is een kookplaat met verwarmingselementen die onder een glasplaat opwarmen. Door de pan daarop te zetten kun je eten bereiden of water koken. De ‘pitten’ zet je aan en worden ook warm als je er geen pan op zet. Je moet hier vaak even aan wennen maar het koken gaat erg snel en als je eraan gewend bent kun je hier net zo makkelijk mee koken als met gas. Een groot voordeel is dat het zuinig is en dat de plaat snel en makkelijk schoon te maken is. En er is geen risico meer op vlam in de pan.

    Inductie koken
    Het koken op een inductie kookplaat is een net iets andere manier van koken dan elektrisch. Het grote verschil is dat de ‘pit’ alleen warm wordt als er een pan op staat. De kookplaat reageert op het metaal van de pan en maakt een magnetisch veld die voor de verwarming van de pan en de inhoud zorgt. De pan moet dan wel geschikt zijn voor inductie koken. Maar dat zijn tegenwoordig de meeste pannen. Een voordeel van koken op inductie is dat wanneer je de pan van de plaat afhaalt de ‘pit’ ook uit gaat. Nog zuiniger en efficiënter dus. Een ander verschil met elektrisch koken is dat bij inductie koken je ‘direct’ kookt net als bij gas. Als je de ‘pit’ lager zet gaat hij ook direct zachter koken net als bij gas. En net zo makkelijk schoon te maken als de elektrische plaat.

  • Gigajoules: wat zijn dat?

    Gigajoules is de meeteenheid waarmee de afgifte van warmte wordt gemeten. Dat is bij gas in m3 of in kuub’s. Bij WarmteStad werken we met Gigajoules. Eén GJ komt overeen met ongeveer 35 m³ aardgas.

  • Wat verandert er verder qua betaling?

    Wat nieuw is aan uw situatie is dat u geen vastrecht en gebruikskosten meer hoeft te betalen voor gas, omdat u na de renovatie geen gas meer gebruikt. Omdat u elektrisch gaat koken, is het wel te verwachten dat uw elektriciteitsrekening omhoog gaat.

  • Wat ga ik betalen?

    Het energieverbruik voor het verwarmen van jouw woning wordt gemeten in gigajoules (GJ). Per gigajoule betaal je een vast bedrag. Daarnaast betaal je een maandelijks vastrecht voor warmte. Voor de huur van de warmtemeter brengt WarmteStad een maandelijks vast bedrag in rekening. Onze prijzen zijn marktconform en voldoen aan de Warmtewet die per 1 januari 2014 is ingegaan.

  • Hoe gaat het met de betaling van mijn warmte?

    Per maand ontvang je een voorschotnota waarvan het verschuldigde bedrag automatisch van jouw rekening wordt afgeschreven. Eenmaal per jaar (en bij verhuizing) wordt het werkelijke verbruik vastgesteld en zal, op basis van de jaarafrekening, verrekening dan wel nabetaling plaatsvinden. Wil je liever niet betalen via automatische incasso, dan kun je de voorschotnota per acceptgiro betalen. Hiervoor brengen wij € 3,00 per maand voor administratiekosten in rekening.

Terug naar overzicht

Niet gevonden wat u zoekt?

Wij staan voor u klaar

Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.