Besparen en betalen

 • Hoe kan ik besparen?

  Het prijsplafond geldt voor 2023 en er is een maximum verbruik aan gekoppeld. Daarboven betaal je ons warmtetarief voor 2023. Energie besparen blijft dus heel belangrijk, voor nu en in de toekomst. De energiecoaches van de gemeente en de woningcorporaties helpen je met energie besparen en tips waarmee je de energiekosten zo laag mogelijk houdt. Zo verlaag je je energierekening en worden we samen steeds duurzamer. Ook zijn er vanuit de gemeente en de landelijke overheid regelingen beschikbaar waar je misschien voor in aanmerking komt als het lastig is voor je om de rekeningen te betalen.  Meer informatie hierover vindt u op de website van de Rijksoverheid.  

   

  Door slim om te gaan met de verwarming  bespaar je veel geld. Ook kort douchen en zuinig gebruik van warm water is een manier om de kosten laag te houden. Dit is goed voor het milieu, maar ook voor jouw eigen portemonnee. Bekijk onze bespaartips.  

 • Waar betaal ik voor?

  Onze tarieven bestaan uit het variabele en vaste kosten. Variabele kosten zijn de kosten voor de hoeveelheid warmte en warm water die je verbruikt. Vaste kosten zijn de meterhuur, huur afleverset en het vastrecht. Vastrecht zijn de vaste leveringskosten voor beheer en onderhoud van het warmtenetwerk. Dit betaal je bij andere energieaanbieders ook. 

  Onze tarieven worden bepaald door de gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen (onze aandeelhouders). We proberen de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook werken we hierin nauw samen met de woningcorporaties.

 • Hulp nodig bij betalen?

  Heb je hulp nodig? Neem dan contact op. Samen met de gemeente en de woningcorporaties helpen we je graag verder als je moeite hebt om je energierekening te betalen. De gemeente kan je bijvoorbeeld helpen met extra geld. De energiecoaches van de gemeente en de woningcorporaties helpen je met energiebespaartips om de kosten zo laag mogelijk te houden. Voor meer informatie kijk op onze pagina Hulp nodig bij betalen – WarmteStad.

Terug naar overzicht

Niet gevonden wat u zoekt?

Wij staan voor u klaar

Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.