Welkom bij WarmteStad!
Woningen aan de Grunobuurt worden verwarmd én gekoeld door een modern systeem voor warmte- en koudeopslag (WKO).
WarmteStad heeft de activiteiten van NDEA per 1 juli 2017 overgenomen en is sindsdien de warmte en koude leverancier.
WKO is een techniek waarmee ’s zomers overtollige warmte in het grondwater wordt opgeslagen, voor nuttig gebruik in de winter. En andersom! Dat betekent dat de woningen in de zomer ook comfortabel en bovendien duurzaam gekoeld kunnen worden.
Naast warmte en koude levert WarmteStad ook het warme tapwater in de woningen.
Nieuwe tarieven 2023
Het tarievenblad voor 2023 is onder aan de pagina terug te vinden.
Veilig omgaan met je WKO
Door het nemen van de volgende maatregelen kunnen onveilige situaties worden voorkomen:
- Controleer regelmatig of er geen lekkage is aan de warmte-afleverset. Deze warmte-afleverset hoort droog te zijn. Wanneer er een lekkage is of je twijfelt ergens over, neem dan contact met ons op (050-3688700).
- Wanneer er een lekkage is bij je radiator of vloerverwarming, of je twijfelt ergens over, schakel dan een erkend installateur in als je woningeigenaar ben. Als huurder kun je contact opnemen met je woningbouwvereniging.
- Controleer regelmatig de kruipruimte door het kruipruimteluik te openen. Als er grondwater in de kruipruimte staat, dan kunnen de leidingen van het warmtenet onder water komen te staan. Hierdoor worden ze aangetast en kunnen gaan lekken. Neem maatregelen om de kruipruimte droog te houden door bijvoorbeeld een verstopte drainage te (laten) herstellen. Neem ook contact met ons op (050-3688700) als de leidingen van het warmtenet in de kruipruimte onder water staan of hebben gestaan.
- Ben je woningeigenaar, sluit dan een onderhoudscontract af met een erkend installateur voor het onderhoud van de binneninstallatie (bijvoorbeeld radiatoren, vloerverwarming en thermostaat kranen) én laat deze wanneer nodig vervangen.
- Ben je huurder van de woning, let dan op dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan de binneninstallatie én wanneer nodig wordt vervangen.
- Heb je een vermoeden dat er ergens een warmteleiding lekt, bijvoorbeeld doordat er ergens onverklaarbare damp zichtbaar is of sneeuw is weggesmolten, blijf dan uit de buurt en neem dan direct contact met ons op (050-3688700).
De warmteleidingen komen in je woning binnen op de plek waar de warmte-afleverset (warmte-unit) is geplaatst. Vanuit de centrale ruimte wordt via de warmtepomp het water door de warmte-afleverset gepompt. Daar vindt met een warmtewisselaar het afgeven van warmte plaats naar het water in je eigen cv-systeem. Het water uit het warmtenet stroomt dus niet door de radiatoren of vloerverwarming in de woning, maar alleen door de warmte-afleverset.
Door een (druppelsgewijs) lekkende koppeling kan roest ontstaan met een leidingbreuk tot gevolg. In het ergste geval stroomt het hete water uit het gehele warmtenet dan onder of in je woning. Aanraking met het water kan leiden tot brandwonden.
Het betreden van de kruipruimte (bijvoorbeeld voor het doortrekken van een kabel of leiding) is nooit zonder risico. Een kruipruimte is een “besloten ruimte”. De aanwezigheid van warmtenet leidingen in de kruipruimte voegen hier een extra risico aan toe. Deze leidingen kunnen aan de buitenkant zijn aangetast door roest waardoor ze minder robuust zijn. Wanneer je bijvoorbeeld tegen deze leidingen aankomt, er iets op zet of aan vast maakt, kan dat een leidingbreuk veroorzaken. Heet water en waterdamp spuiten dan in de kruipruimte waardoor er een levensgevaarlijke situatie ontstaat. Wij adviseren je dan ook om het betreden van de kruipruimte uit te laten voeren door een erkende installateur.
Koud drinkwater wordt in de warmte-afleverset met een warmtewisselaar verwarmd om te gebruiken voor de douche, bad of keuken. De warmtewisselaar zorgt ervoor dat het warme drinkwater gescheiden is van het warme water in het warmtenet. Het warme water uit de kraan is dus geen water uit het warmtenet, maar schoon leidingwater dat wordt opgewarmd.
- Wanneer de afsluiters/kranen in de meterkast onder de warmte-afleverset veilig bereikbaar zijn, en u bent in staat om ze dicht te zetten, doe dat dan zo snel mogelijk.
- Verlaat de woning en bel ons (050-36 88 700) en/of, indien het een noodsituatie betreft, de hulpdiensten.
- Kunt u de woning niet verlaten, blijf dan, indien mogelijk op een bovenverdieping, open diverse ramen om te luchten en bel ons (050-36 88 700) en/of, indien het een noodsituatie betreft, de hulpdiensten.
Downloads
- Tarieven 2023 - huurwoningen Download
- Tarieven 2023 - koopwoningen Download
- Tarieven 2022 - huurwoningen Download
- Tarieven 2022 - koopwoningen Download
- Tarieven 2021 Download
- Tarieven 2020 Download
- Tarieven 2019 Download
- Leveringsvoorwaarden Grunobuurt Download
- Algemene voorwaarden kleinverbruikers Download
Niet gevonden wat u zoekt?
Wij staan voor u klaar
Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.