De Larix

Selwerd

Welkom bij WarmteStad

De Larix is een straat in de wijk Selwerd. In 2020 is ons warmtenet aangelegd door de straat. Een aantal bewoners had belangstelling om ook aangesloten te worden. Samen met bewoners, de gemeente Groningen en Grunneger Power hebben we toen gekeken of en onder welke voorwaarden de woningen aangesloten konden worden. Zo zijn 16 van de 25 patiobungalows in 2022 als eerste koophuizen van de gemeente Groningen van het aardgas afgegaan en aangesloten op ons warmtenet.

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond waar warm water doorheen stroomt. In juli 2017 zijn we begonnen met de aanleg van het warmtenet op Zernike. Dit net is inmiddels verder uitgebreid in Paddepoel en inmiddels is de oversteek naar Selwerd gemaakt. Hier rollen we ons net verder uit en sluiten we verschillende gebouwen aan in 2021.

De temperatuur van het water in het warmtenet is ongeveer gelijk aan het opgewarmde water van een cv ketel. De woningen zijn dus net zo comfortabel warm als huizen met een gasaansluiting.

Nieuwe tarieven 2023
Het tarievenblad voor 2023 is onder aan de pagina terug te vinden.

We zijn er trots op deze gebouwen van duurzame warmte te mogen voorzien!

Niet gevonden wat u zoekt?

Wij staan voor u klaar

Wilt u snel geholpen worden? Neem dan direct contact met ons op.